ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Publication Type:

Conference Proceedings

Authors:

Source:

1η Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Φλώρινα, 28 Μαϊου 2013, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΦΛΩΡΙΝΑ, p.349 (2016)

ISBN:

978-960-93-8719-4

URL:

http://www.edu.uowm.gr/site/sites/default/files/kainotolia_2013_praktika_0.pdf

Keywords:

2013, Ημερίδα, Καινοτομία, Πρακτικά

Abstract:

Ο ηλεκτρονικός αυτός τόμος αποτελεί τα Πρακτικά της 1ης Επιμορφωτικής Ημερίδας με τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».
Η διοργάνωση της ημερίδας αποτελεί μία πρωτοβουλία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη διεύθυνση α/θμιας εκπαίδευσης και το γραφείο σχολικών συμβούλων α/θμιας εκπαίδευσης του νομού Φλώρινας. Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθεί η σύνδεση σύγχρονων θεωριών διδασκαλίας με καινοτόμες  διδακτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα Δημοτικά Σχολεία.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν πρότζεκτ και δράσεις που εφαρμόστηκαν μέσα στην τάξη, τα οποία στηρίζονται σε διαθεματικές/διεπιστημονικές προσεγγίσεις, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στοχεύουν στη  δημιουργική έκφραση των  μαθητών. Οι παρουσιάσεις των εργασιών έγιναν από σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς της πράξης, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, σε συνεργασία με μέλη ΔΕΠ του  Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκριση και συμμετοχή τους όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή προετοιμασία και ολοκλήρωση της ημερίδας. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στη θερμή ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της α/θμιας εκπαίδευσης, η οποία δικαιώνει την επιλογή της Οργανωτικής Επιτροπής για την καθιέρωση της δράσης, ως θεσμού ανάδειξης και σύνδεσης σύγχρονων θεωριών διδασκαλίας με καινοτόμες  διδακτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα Δημοτικά Σχολεία.
Με τις θερμές μας και πάλι ευχαριστίες, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη 2η Επιμορφωτική Ημερίδα.
 
 
Χαράλαμπος Λεμονίδης
Καθηγητής
Παιδαγωγικού Τμήματος
Δημοτικής Εκπαιδευσης
Body: 

Τα Πρακτικά της ημερίδας είναι διαθέσιμα από τον παρακάτω σύνδέσμο: