2η Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: «Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο δημοτικό σχολείο»

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη διεύθυνση α/θμιας εκπαίδευσης και το γραφείο συμβούλων α/θμιας εκπαίδευσης του νομού Φλώρινας, διοργανώνει την 2η επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο δημοτικό σχολείο», η οποία θα πραγματοποιηθεί  στις 4 Νοεμβρίου 2015 στη Φλώρινα, στις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Σχολής.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί  η σύνδεση σύγχρονων θεωριών διδασκαλίας με καινοτόμες  διδακτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα Δημοτικά Σχολεία. Θα παρουσιαστούν πρότζεκτ και δράσεις που εφαρμόστηκαν μέσα στην τάξη, τα οποία στηρίζονται σε διαθεματικές/διεπιστημονικές προσεγγίσεις, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στοχεύουν στη  δημιουργική έκφραση των μαθητών.

Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί α/θμιας που επιθυμούν να παρουσιάσουν δράσεις ή προγράμματα που υλοποίησαν ή υλοποιούν σε τάξεις δημοτικού σχολείου, να αποστείλουν περίληψη (150-250 λέξεων) μέχρι την 31η Αυγούστου 2015.

Οι περιλήψεις των επιστημονικών ανακοινώσεων θα πρέπει να αποσταλούν  ως επισυναπτόμενο έγγραφο (doc, docx, pdf) στην ηλεκτρονική διεύθυνση foe@uowm.gr.

 

Ο Κοσμήτορας
της Παιδαγωγικής Σχολής
 
Πέτρος Καριώτογλου
Καθηγητής Τμήματος Νηπιαγωγών